Zbulohet si u përpoq Bartomeu të ndalte hetimin ndaj tij

The Mossos d’Esquadra – emri për forcën policore katalanase besojnë se ish-presidenti i Barcelonës, Josep Maria Bartomeu u përpoq për të ndaluar hetimin e brendshëm të klubit në skandalin Barcagate.

Pasi detajet e para u bënë publike në shkurt të vitit 2020, Bartomeu  pretendohet se ka bërë presion ndaj zyrtarit të klubit, Noelia Romero.

Bartomeu thuhet se i dërgoi Romeros një email, duke pyetur në lidhje me qëllimet e hetimit të brendshëm të propozuar me një mesazh që policia beson se “ishte presion kundër pavarësisë së rolit të saj”.

Ky email u dërgua sepse ish-presidenti ishte përpjekur t’i telefononte oficerit dhe thirrjet e tij nuk po ktheheshin.