UEFA merr vendim të rëndë për Bjellorusinë, shkak roli pro-rus në Ukrainë

Shtëpia më e madhe e futbollit evropian, UEFA ka marrë vendim për ta sanksionuar edhe futbollin bjellorus për shkak të rolit pro-rus të Bjellorusisë në luftë në Ukrainë.

Organizata më e madhe evropiane e futbollit ka vendosur që klubet dhe ekipet kombëtare bjelloruse që garojnë në garat e UEFA-s do të duhet të luajnë ndeshjet e tyre në shtëpi në vende neutrale me efekt të menjëhershëm.

Përveç kësaj, asnjë tifozë nuk do të mund të shikojë ndeshjet në të cilat Bjellorusia i organizon.

“Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s u mblodh sot dhe vendosi që të gjitha klubet dhe ekipet kombëtare bjelloruse që garojnë në garat e UEFA-s do t’u kërkohet të luajnë ndeshjet e tyre në shtëpi në vende neutrale me efekt të menjëhershëm. Për më tepër, asnjë shikues nuk do të marrë pjesë në ndeshjet në të cilat skuadrat nga Bjellorusia janë mikpritëse”.

“Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s do të thërrasë mbledhje të mëtejshme të jashtëzakonshme, në baza të rregullta të vazhdueshme aty ku kërkohet, për të rivlerësuar situatën ligjore dhe faktike ndërsa zhvillohet dhe për të miratuar vendime të mëtejshme sipas nevojës”, thuhet në njoftimin zyrtar të UEFA-s.

E pa precedentë në futbollin shqiptar, dy kartonë të kuq ende pa filluar ndeshja!

Vritet në Kiev trajneri i Kombëtares së Ukrainës