Superliga e Kosovës ngjitet për gjashtë pozita në ranglistën e UEFA-s, lë mbrapa Shqipërinë, Maqedoninë dhe Malin e Zi

Superliga e Kosovës është ngritur për gjashtë vende në listën e kampionateve evropiane.

Pas kualifikimit historik të Ballkanit në Ligën e Konferencës, tani Liga e Kosovës është në pozitën e 33-të.

Skuadrat kosovare gjatë viteve të fundit kanë korrur suksese të larta në ndeshjet në Evropë, kështu duke e ngritur koeficientin e Ligës së Kosovës.

Pas suksesit të Prishtinës dhe Dritës gjatë vitit të kaluar në Ligën e Evropës, ku edhe ishin afër që të kalonin edhe në play-off të kësaj gare, Ligës së Kosovës iu shtua edhe një vend që të garojë në Evropë.

Këtë vit për herë të parë garuan katër skuadra në Evropë: Ballkani, Drita, Gjilani dhe Llapi.

Koeficienti i Ligës së Kosovës mund të rritet akoma në muajt në vijim, varësisht nga rezultatet e Ballkanit në Ligën e Konferencës

Zyrtare: Veseli bëhet me skuadër të re

Nga Trepça në futbollin kroat, Hyseni largohet nga klubi mitrovicas