Sa trajner u ndërruan në Superligë këtë kampionat?

Për dallim me vitet e mëparshme kur trajnerët u ndërronon më shpesh se qorapet, këtë kampionat në Superligë është vërejtur një durim më i madh i klubeve kudrejt trajnerëve.

Prej 12 klubeve vetëm tri sosh nuk kanë bërë ndryshime në shtabin teknik, pasi Feronikeli vazhdon me Gani Sejdiun, Drenica me Tahir Lushtakun dhe Vëllaznimi me Genc Hoxhën, transmeton Gazetaolle.com.

Ndërsa, nëntë skuadra kanë ndryshuar ‘timonier’. Ajo që ka bërë më së shumti ‘rrokada’ në stol është Drita, e cila ka pasur në fillim Agron Selmanin, që u zëvendësua me Afrim Shahinin. Pas afrim Shahinit erdhi Sadat Pajaziti, i cili u zëvendësua nga Shahini që erdhi për herën e dytë.

Edhe Ferizaj dhe Trepça dështimet e tyre u munduan t’i gjejnë te trajnerët duke i ndërruar tri here në këtë kampionat.

Ajo që bie në sy për dallim nga vitet e mëparshme është se ka vetëm një trajner që ka udhëhequr dy skuadra brenda një kampionati. Ai është Ismet Munishi që e nisi kampionatin me Kosovën e Vushtrrisë, ndërsa në pranverë mori Hajvalinë, për t’u larguar javën e kaluar.

Gjithsej 24 trajnerë kanë udhëhequr skuadra në Superligë, që i bie një mesatare prej dy trajner për skuadër.

Skuadrat dhe trajnerët

Feronikeli: Gani Sejdiu

Prishtina: Bylbyl Sokoli – Ramiz Krasniqi

Besa: Valdet Shoshi – Arbnor Morina

Trepça ’89: Fahredin Duraku – Afrim Tovërlani

Kosova (V): Ismet Munishi – Bekim Shotani

Hajvalia: Sunaj Keqi, Ismet Munishi, Emin Bajrami

Drenica: Tahir Lushtaku

Vëllaznimi: Genc Hoxha

Istogu: Besim Podrimaj – Nazmi Rama

Drita: Agron Selmani- Afim Shahini – Sedat Pajaziti – Afrim Shahini

Ferizaj: Naim Sojeva, Rexhep Murseli, Xhelal Koxha

Trepça: Emin Ajvazi, Ajet Shosholli, Fidaim Haxhiu