Sa “Topa të Artë” do të kishte fituar Maradona nëse do konkuronte? – Ja përgjigjja definitive

Sipas “France Football”, përgjigjja është dy: çmimi i vitit 1986 (realisht i fituar nga Belanov) në vitin e Kupës së Botës të fituar me Argjentinën dhe i vitit 1990 (e mori Matthaus), pavarësisht finales së Kupës së Botës të humbur në Itali (atë vit Napoli i udhëhequr nga Maradona i rrëmbeu titullin Milanit).

Duke vazhduar me arsyetimin, revista franceze gjithashtu shpjegoi se, nëse çmimi do të ishte hapur për të gjithë që nga fillimi, Pelé do të kishte fituar shtatë prej tyre midis fundit të viteve 1950 dhe fillimit të viteve 1960: Braziliani (i quajtur futbollisti i shekullit nga revista franceze në vitin 1999) kishte më pak konkurrencë në proporcion me kampionët që sfidoi Maradona.