Ranglista e kampionateve më të mira në botë, ja ku ndodhet Superliga e Kosovës

Federata Ndërkombëtare për Histori dhe Statistika (IFFHS) e ka renditur Superligën e Kosovës si ligën e 77 në listën e ligave më të mira në botë për vitin 2020.

Në listën prej 80 ligave, vendin e 77-të, Kosova e ndan me elitën e futbollit të Nigerisë.

Superliga e Kosovës ka 160.5 pikë në total nga kjo organizatë, derisa ajo e Nigerisë ka 165.5.

Në dy vendet e fundit renditen Angola dhe Bosnje-Hercegovina.

Sipas IFFHS-së, Serie A e ka fituar çmimin e ligës më të fortë në botë për vitin që lamë pas, nga 1 janari deri më 31 dhjetor.

Italia ka mbledhur në total 1026 pikë, duke lënë prapa Anglinë, Brazilin, Spanjën, Gjermaninë dhe Portugalinë.

Serie A e Italisë e kishte fituar këtë çmim nga IFFHS-ja edhe para 14 vjetëve.