Publikohet dokumentari frymëzues i Uta Ibrahimit “Ngjitja për Kosovën”

Uta Ibrahimi ka bërë të ditur se është publikuar një dokumentar rreth karrierës së saj në alpinizëm, i quajtur “Uta: Ngjitja për Kosovën”.

Përtej shfaqjes së ngjitjes së saj nëpër pikat më të larta në botë, dokumentari hedh dritë mbi punën e palodhur që ka bërë për Kosovën, duke u përpjekur të frymëzojë të rinjtë që të ndjekin ëndrrat e tyre, pavarësisht sfidave me të cilat përballen.

Kjo nuk është vetëm një histori ngjitjeje malore sipas Utës, ajo ka të bëjë me tejkalimin e fatkeqësive, gjetjen e forcës në rrënjët e dikujt dhe nxitjen e një shpirti vendosmërie tek gjeneratat e ardhshme.

Më poshtë mund ta lexoni postimin e plotë të bërë nga Uta në llogarinë e saj në Facebook (pa ndërhyrje):

Në Ditën Ndërkombëtare të Maleve, jam e emocionuar të ndaj me ju dokumentarin Uta-Ngjitja për Kosovën dhe ju ftoj që ta ndiqni në rehatinë e shtëpive dhe ekraneve tuaja.

Ky film lundroi thellë në përvojat e mia të fëmijërisë gjatë luftës në Kosovë dhe arriti ta sintetizoi gjithë kujtimin e veprimtarinë në aktin tim final. E gjithë kjo çon në udhëtimin tim për ta sjellë flamurin e Kosovës në majën e botës – Everest.

Përtej shfaqjes së ngjitjes sime personale, dokumentari hedh dritë mbi punën e palodhur që kam bërë në Kosovë, duke u përpjekur të frymëzojë të rinjët që të ndjekin ëndrrat e tyre, pavarësisht sfidave me të cilat përballen. Kjo nuk është vetëm një histori ngjitjeje malore; ka të bëjë me tejkalimin e fatkeqësive, gjetjen e forcës në rrënjët e dikujt dhe nxitjen e një shpirti vendosmërie tek gjeneratat e ardhshme.

Bashkohuni me mua në këtë udhëtim, duke eksploruar majat e triumfeve personale dhe luginat e betejave të përbashkëta. ‘Uta-Ngjitja për Kosovën’ është një dëshmi e shpirtit të paepur njerëzor dhe besimit se çdo majë është e arritshme.

Le të festojmë dhe frymëzojmë ndryshimin dhe të inkurajojmë brezin e ardhshëm të ngjitet në Everestin e vet. /Gazeta Olle/

Drilon Hajrizi zgjidhet MVP i javës së 12-të në Prince Caffe Superligës

Sylvinho, ndër përzgjedhësit më të mirë në botë