Plani i Davor Shukerit

Ish-sulmuesi i Kroacisë, Davor Shuker ka një shënjestër. Ai kërkon një rol në të ardhmen në FIFA, pasi u zgjodh në komitetin ekzekutiv të UEFA-s.

47-vjeçari, i cili ishte golashënuesi më I mirë në Kupën e Botës 1998, ka qenë president i Shoqatës së Futbollit të Kroacisë që prej 2012.

“Të jesh anëtar i bordit ekzekutiv të UEFA-s është hapi i pare”, tha Suker për RTL. “Fifa? Ky është hapi i ardhshëm, por le të shkojmë hap pas hapi. Ka shumë punë, ne kemi për të krijuar projekte me bashkëpunimin e BE-së, UEFA-s dhe FIFA-s”.

“Ne kemi nevojë për të përmirësuar infrastrukturën në Kroaci, për të forcuar klubet tona dhe Ligën, por në të njëjtën kohë të punojmë për të gjithë rajonin, për të ndihmuar të gjithë”, transmeton ‘Gazetaolle’.

Suker këmbënguli se ai është i vetëdijshëm për pakënaqësit aktuale me organet drejtuese se si drejtohet futbolli. “Të gjithë e dinë se ne kemi probleme në futboll, por ne ende mund të ndihmojnë. Unë kam shumë ide, një prej tyre është se FIFA duhet të jetë më aktivisht e përfshirë. Ne kemi nevojë për zyra rajonale të FIFA-s dhe ne duhet të jemi më afër të tjerëve”.