Në cilën ligë do të luajë Barcelona, nëse shkëputet Katalonia nga Spanja

Skuadra e Barcelonës dhe anëtaret e saj do të duhet të vendosin se në cilën ligë futbolli të luajnë nëse Katalonia fiton pavarësinë nga Spanja.

Këtë e ka konfirmuar presidenti i klubit katalunas, Josep Maria Bartomeu.

 

Barcelona

“Në rastin e pavarësisë, klubi dhe anëtarët do të vendosin se në cilën ligë do të luajmë. Ne po kalojmë momente të vështira dhe të komplikuar. Se çfarë do të ndodhë në të ardhmen do ta marrim me qetësi dhe mençuri”, ka thënë Bortomeu.

Ministri katalunas i sporteve Gerard Figueras javën e kaluar tha se Barcelona mund të jetë në gjendje të luaj në një vend tjetër, nëse arrihet pavarësia.