Messi zgjidhet lojtari më i mirë i vitit

Lionel Messi është zgjedhur ‘Lojtari më i mirë” i vitit nga Globe Soccer Awards.

Globe Soccer Awards është një çmimin i cili jepet për kategori të ndryshme në futboll, ky çmim është i përkrahur nga Shoqata Evropiane e Agjentëve dhe Lojtarëve dhe nga Shoqata Evropiane e Klubeve.

Globe Soccer që nga viti 2010 organizon një ‘Darkë Gala’, me që rast i zgjedhë më të mirit e viti. Për vitin 2015, çmimi ‘Lojtari i Vitit’ i takoi yllit argjentinas, Lionel Messi.

Ky çmim vitin e kaluar ishte fituar nga Cristiano Ronaldo.