KOK rrit vlerën e bursave olimpike Paris 2024, për 2880 euro në muaj

 

Bordi Ekzekutiv i KOK-u ka vendosur që deri në Lojërat Olimpike Paris 2024, të rrit vlerën e bursave olimpike për 22 bursistët e KOK-ut.

Rritja është bërë në bazë të rezultateve të arritura nga sportistët gjatë vitit 2022.

Rritja më e madhe, prej 300 eurosh, është bërë për kampionet olimpike, Distria Krasniqi e Nora Gjakova, nënkampionen e Evropës 2022, xhudisten Laura Fazliu dhe medalistët e bronztë në Lojërat Mesdhetare, xhudisten Flaka Loxha e boksierin, Shpetim Bajoku.

Në total, Krasniqi e Gjakova do të përfitojnë nga 1300 dollarë në muaj.

Me nga 250 euro më shumë, do të marrin edhe boksierja Donjeta Sadiku, medaliste e bronztë e botës dhe Evropës dhe xhudistja, Loriana Kuka, medaliste e artë në LM Oran 2022.

Vlera totale mujore e rritjes është 2880 euro.

Qëllimi i dhënies së bursave olimpike është përgatitja dhe ndjekja e normës olimpike për Paris 2024.

Lista

1300 dollarë

Distria Krasniqi (xhudo)

Nora Gjakova (xhudo)

850 

Donjeta Sadiku (boks)

Loriana Kuka (xhudo)

750 

Akil Gjakova (xhudo)

Laura Fazliu (xhudo)

650 

Egzon Shala (mundje)

600 

Muhamet Ramadani (atletikë)

Shpetim Bajoku (boks)

Flaka Loxha (xhudo)

500 

Erza Muminoviq (xhudo)

380 

Lorand Gjoshi (kajakim)

Arnis Agushi (taekwondo)

Eda Zeqiri (not)

Edi Dvorani (shigjetari)

Nexhat Sahiti (shenjëtari)

Shpati Zekaj (xhudo)

Albion Ymeri (triathlon)

Gresa Bakraqi (atletikë)

250 

Alaudin Suma (atletikë)

Arbër Azemi (taekwondo)

Patriot Behrami (boks)

 Vlera e rritjes totale për muaj është: 2880 euro

Sukses historik, Tuhina kampion i turneut PAC-12 dhe feston me flamurin e Kosovës

Duele për titull, Evropë dhe mbijetesë – super përballje do të zhvillohen në mesjavë në Superligë