Karateistja kosovare që udhëtoj sot drejt Tokios “vret” me bukurin e saj

Përfaqësuesja e Kosovës në karate ka udhëtuar sot drejt Tokios së Japonisë.

Karateistët kosovarë do të garojnë prej 6-8 shtator 2019, atje ku do të mbahet Karate 1 Premier Liga, garë kjo e rëndësishme për pikë Olimpike Tokyo 2020, shkruan Reporteri.net

Kosovën e përfaqësojnë garuesit: Herolind Q. Nishevci (+84 kg), Alvin F Karaqi (-84 kg), Elhami Shabani (-75 kg) dhe Fortesa Q. Orana (+68 kg), si dhe përzgjedhësi, Ylber Syla. Të gjithë karateistët janë duke ndjekur normën Olimpike.

E kur jemi tek Fortesa Orana, më shumë se për aftësitë e veçanta dhe suksesin e saj në sportin e karatesë, ajo ka rënë në sy edhe për bukurinë e saj.

Dikush do të thoshte se si një bukuroshe merret me një sport të tillë e jo me modelizëm, por e tillë është Fortesa, e cila i adhuron ‘sportet e rënda’.

Ndryshe, karateistët kosovarë kërkojnë pikë Olimpike në Premier Ligën në Tokio 2019.