Kapiteni i Juventusit e shet klubin e vendlindjes

Portieri i Juventusit, Gianluigi Buffon është i zhgënjyer dhe i pikëlluar dhe për këtë ka vendsour që të heq dorë nga pronësia e Carrareses skuadër në ligat e ulëta italiane.

Kapiteni i Italisë është nga qyteti i Carrara, dhe ka investuar në klubin lokal në vitin 2010, përpara se të bëhej pronar në vitin 2012, transmeton Gazetaolle.com.

“30 qershori do të jetë dita ime e fundit si pronar i klubit toskan”, njoftoi Buffon në një deklaratë.

“Blerja ishte një gjest i dashurisë, dhe kjo nuk është shlyer. Unë jam i zhgënjyer dhe i trishtuar. Unë e kam zgjedhur gjithmonë për të investuar, pavarësisht se e dija se kjo do të jetë një zgjedhje e bërë për shkak të dashuri dhe jo biznes”.

“Ndoshta ne të gjithë duhet të marrin një periudhë reflektimi. Qyteti, pronarët e bizneseve dhe tifozët, për të parë nëse ne jemi të interesuar ta kemi me të vërtetë një ekip që na përfaqëson në Lega Pro”.

buffon