Gazetari i Sky Sport: Nëse Chelsea nuk shitet deri në fund të muajit, do të shuhet!

Roman Abramovich do t’i kërkojë pronarit të ardhshëm të Chelseat që të paguajë borxhin e tij prej 1.6 miliardë paund, raportoi Times.

Nëse është e vërtetë, Abramovich mund të rrezikojë të ardhmen e klubit. Abramovich nxori në shitje Chelsean dy muaj më parë sepse qeveria britanike e sanksionoi atë. Është një nga masat për të luftuar oligarkët rusë që kanë qenë të lidhur me Vladimir Putin. Abramovich dyshohet se ka ndihmuar ushtrinë ruse përmes kompanive të tij, përcjell GazetaBlic Sport.

Ai tha në atë kohë se nuk do t’i kërkonte pronarit të ri shlyerjen e borxhit prej 1.6 milionë paund. Kjo do të thoshte gjithashtu se Abramovich duhej të ndalonte të gjitha aktivitetet e biznesit në Britaninë e Madhe. Por qeveria ka lëshuar një leje speciale që Chelsea të vazhdojë të funksionojë. Kjo leje zgjat deri më 31 maj dhe klubi do të duhet të marrë një pronar të ri që nuk është nën sanksione deri atëherë.

Abramovich thuhet se ka zgjedhur një pronar të ri të klubit, një konsorcium i udhëhequr nga investitori amerikan Todd Burley. Takimi ishte planifikuar për në fund të javës. Por ndërkohë ka dalë informacioni se Abramovich kërkon nga ai të shlyejë borxhin prej 1.6 miliardë paund.

Kjo do të thotë se Abramoviç nuk i ka shlyer borxhet e tij dhe se paratë mund të përfundojnë në një nga kompanitë e Roman Abramovic. Natyrisht, qeveria britanike nuk do ta lejojë atë ta bëjë këtë sepse është i sanksionuar. Koha kalon. Chelsea nuk ka shumë kohë para se t’i skadojë leja speciale e punës. Nëse Abramovich nuk e shet Chelsean, klubi nuk do të ekzistojë më, tha në analizën e tij gazetari i Sky Sports, Kaveh Solhekol.

Dardanët U16 triumfojnë në duel me Hondurasin

6-vjetori i anëtarësimit në UEFA u shënua me aktivitetin e grupmoshave të reja