FIFA interpreton Kodin Disiplinor të saj në lidhje me çështjet e ngritura nga Komisioni i MKRS-së

Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) ka publikuar një njoftim ku tregohet interpretimi i Kodit Disiplinor në lidhje me çështjet e ngritura nga Komisioni i MKRS-së për licencimin e federatave.

FFK do ta mbaj sot (e premte) nga ora 11:00 kuvendin e jashtëzakonshëm në të cilin pritet të votohet statuti i ri i këtij institucioni.

Pikë e vetme e rendit të ditës do të jetë miratimi i Statutit dhe akteve tjera normative të nevojshme.

Megjithatë, ka pasur shumë zëra në lidhje me shkelje të ndryshime sidomos në lidhje me Kodin Disiplinor të FIFA-s dhe tashmë FFK ka publikuar një interpretim nga shtëpia më e madhe e sportit.

Njoftimi i FFK-së pa ndërhyrje:

Sqarim për komunitetin e futbollit dhe opinionin e gjerë, lidhur me shkresat e llojllojshme të cilat kanë qarkulluar në media dhe një nga ato shkresa nga Komisioni i licencimit të MKRS-së, gjoja se Presidenti i FFK-së, Agim Ademi, e ka të ndaluar ushtrimin e detyrës për arsye të shkeljes së Kodit Disiplinor të FIFA-s.

FIFA me një shkresë zyrtare sqaron dhe interpreton kodin disiplinor të saj, konkretisht nenin të cilit i është referuar ky komision i MKRS-së. Letra nga FIFA konfirmon që Presidenti i FFK-së, Agim Ademi nuk është në asnjë procedure disiplinore dhe nuk ka asnjë vendim disiplinor për ndonjë shkelje eventuale të kodit disiplinor të FIFA-s. Po ashtu, kjo shkresë sqaron interpretimin e nenit 71 pika 3 të Kodit Disiplinor të FIFA-s dhe që i përgjigjet interpretimit të gabuar të Komisionit të licencimit të MKRS-së.

Tutje, rikujtojmë që organi i vetëm i thirrur për të interpretuar Kodin Disiplinor të FIFA-s është organi përgjegjës në kuadër të FIFA-s.

Shpresojmë që në të ardhmen lidershipi i MKRS-së nuk do të lejojë që nga institucioni i tyre të dalin shkresa zyrtare të cilat bëjnë interpretime të gabuara për të cilat nuk janë të thirrur dhe nuk kanë mandat të bëjnë një gjë të tillë.

FFK si gjithmonë do të respektojë rregullativat e FIFA-s, UEFA-s dhe të institucioneve të Republikës së Kosovës si dhe do të mbrojë interesin e futbollit dhe pavarësisë së organizatës.

Real Madridi mposht Atleticon pas vazhdimeve dhe shkon në gjysmëfinale të Kupës së Spanjës

Drita dhe Trepça’89 thonë se nuk e votojnë draft-statutin e përgatitur nga FFK-ja