Evakuohet nga Kabuli ekipi kombëtar i Afganistanit në futboll në konkurrencën e femrave

Lojtaret e ekipit kombëtar të Afganistanit në konkurrencën e femrave paten një “fitore të rëndësishme” sot kur ishin pjesë e grupit prej 75 njerëzve që u evakuuan nga Kabuli me aeroplan.

FIFPRO falënderoi Qeverinë e Australisë që bëri të mundshme evakuimin e lojtarëve, zyrtarëve të ekipit dhe disa ng anëtarët e familjeve.

“Këto gra të reja, atlete dhe aktiviste kanë qenë në rrezik të lartë dhe në emër të bashkëmoshatarëve të tyre anembanë botës ne falënderojmë ata për ndihmën e ofruar” – thuhej në komunikatën e Unionit.

Ekipi i Afganistanit u krijua në vitin 2007 në një vend ku përfshirja e grave në sport është pare si akt politik ndaj talebanëve.

Lojtaret janë këshilluar që të fshijnë postimet dhe fotografitë e tyre në rrjetet sociale me ekipin.

“Ditët e fundit ishin jashtëzakonisht stresuese, por sot ne arritëm një fitore të rëndësishme” – tha ish-kapitenia e ekipit, Khalida Popal.

Shkodran Mustafi i pavendosur për të ardhmen, e kërkojnë dy skuadrat ku luajnë futbollstë të Kosovës

Klubet angleze marrin vendim që mos t’i lejojnë futbollistët të grumbullohen me shtet me rrezikshmëri të lartë, a do të luaj Rashica për Kosovën?