Dardanët U16 triumfojnë në duel me Hondurasin

Kombëtarja e Kosovës U16 në konkurrencën e meshkujve ka shënuar fitore në ndeshjen e parë në turneun zhvillimor të UEFA-s që po mbahet në Shkup.

Të përzgjedhurit e Arsim Abazit kanë fituar në duel me Hondurasin, me rezultat 2:0.

për Dardanët e rinj i shënuan Medin Gashi dhe Fatjon Mulaj.

Në këtë turne Abazi ka në dispozicion 16 futbollistë nga klubet vendore dhe 4 futbollistë nga klubet evropiane.

Krahas Kosovës dhe Hondurasit në turne po marrin pjesë edhe Maqedonia e Veriut dhe Taxhikistani.

Përzgjedhësi Abazi u shpreh i kënaqur me fitoren e arritur në ndeshjen e sotme, por theksoi se vërehet se tek futbollistët vendorë ka ngecje në përgatitjen fizike.

“Kjo është një fitore e rëndësishme për t’i dhënë motivë futbollistëve tanë. Duke pasur parasysh se ky grup i futbollistëve është së bashku për herë të parë, atëherë mund të jemi të kënaqur. Megjithatë, shihet se tek lojtarët përgatitja fizike nuk është në nivelin e duhur. Në pjesën e parë luajtëm më dobët, derisa në të dytën u vërejt angazhimi dhe dëshira e futbollistëve për të fituar”, ka thënë Abazi.

Ndeshjen e radhës Kosova do të ballafaqohet me Maqedoninë e Veriut më 5 maj, derisa në ndeshjen e fundit ballafaqohet me Taxhikistanin, me 8 maj.

Skuadra italiane siguron mbijetesën në Serie A, në zhveshtore festohet me këngë shqipe (VIDEO)

Gazetari i Sky Sport: Nëse Chelsea nuk shitet deri në fund të muajit, do të shuhet!