Atletët thyejnë bllokimin serb, garuan si Kosovë në Kampionatin Ballkanik U-22 në Beograd

Atletët tanë kanë thyer bllokimin e vazhdueshëm të Serbisë që iu është bërë sportistëve tanë. Ata garuan të barabartë me të gjitha shtetet tjera në Kampionatin Ballkanik U-22, që të shtunën dhe të dielën u mbajt në Beograd të Serbisë.

Garuesit tanë u përfaqësuan me simbolet tona shtetërore, duke përdorur emrin Kosova në fanellat garuese dhe rekuizitat tjera sportive, kurse flamuri ishte i paraqitur ne tabelat e rezultateve.

Shkaku i Kosovës, Federata Ballkanike ka vendosur që asnjë flamur i ndonjë shteti të mos valojë në Ballkanik.

Përfaqësimi i atletëve tanë në një garë ndërkombëtare në Beograd, është i pari, dhe vjen pas refuzimit të vazhdueshëm të Serbisë, e cila ua kishte ndaluar sportistëve tanë pjesëmarrjen me simbole shtetërore dhe fanella me mbishkrimin Kosova. Së fundi një gjë e tillë u kishte ndodhur boksierëve, që nuk u lejuan të marrin pjesë në botërorin e mbajtur në Beograd.

Ekipi i atletëve tanë u përbë nga Florentina Restelica, Sara Susuri, Ejona Shala, Enis Bytyçi, Granit Ahmeti dhe Olti Bytyqi

 

Tetova: Çdo gjë i shkoi për shtati Llapit

Mbyllen tre takimet në Premier League, Liverpool vazhdon ndjekien e qytetarëve