Armando Duka reagon pas rikthimit në stërvitje të skuadrave shqiptare

Skuadrat shqiptare janë rikthyer sot në terrenet sportive pas lejimit për një gjë të tillë nga Qeveria e vendit.

Ndërsa kryetari i FSHF-së, Armando Duka ka përshëndetur një rifillim të stërvitjeve të klubeve në Shqipëri, përcjellë Gazeta OLLE.

Ai ka kërkuar kujdes të madh dhe zbatim të rregullave të autoriteteve.

Ky është mesazhi i plotë nga Duka në uebfaqen zyrtare të FSHF-së:

U drejtohem me këtë mesazh futbollistëve, trajnerëve, drejtuesve dhe stafeve të klubeve, ekipeve dhe akademive të futbollit.

Sot, pas një periudhe relativisht të gjatë ndërprerje për shkak të pandemisë, të gjithë do të kenë mundësinë të kthehen në fushat e stërvitjes. Kjo është një ngjarje e shënuar, sepse nis rrugën për rifillimin e sezonit futbollistik të ndërprerë nga masat për luftën ndaj COVID-19.

Në fillim, dua t’ju falenderoj, për durimin dhe qytetarinë e treguar gjatë kësaj periudhe të gjatë dhe të vështirë, duke zbatuar rregullat e distancimit social. Edhe për mesazhet, e solidaritetit që keni dhënë nëpërmjet prononcimeve tuaja. Futbolli është një pjesë e rëndësishme dhe e ka për detyrë të japë mesazhe me vlera, për shoqërinë shqiptare.

Dua t’ju kujtoj edhe njëherë, që të jeni sa më të kujdesshëm dhe të zbatoni rregullat e distancimit social dhe protokollet në lidhje me zhvillimin e stërvitjeve në këto kushte. Jam i bindur, që ju dhe stafet tuaja, do të tregoheni të kujdesshëm në këtë drejtim, në mënyrë që gjithçka të shkojë sa më mirë.

Në ditët në vazhdim, Federata Shqiptare e Futbollit do të organizojë disa demonstrime, seminare dhe aktivitete të tjera me klubet, në mënyrë që ato të janë sa më të qarta dhe të lehta për t’u zbatuar nga ana juaj, si organizatorë të ndeshjeve. Në mënyrë që rifillimi i edicionit të rid he I të gjitha aktiviteteve futbollistike të na gjejë sa më të përgatitur dhe ç’është më e rëndësishmja, sa më të mbrojtur.

Edhe një herë, stërvitje të mbarë dhe suksese në punën tuaj!

Armand Duka

President i FSHF-së.