Arabia Saudite ka një kërkesë zyrtare për FIFA-n: Kupa e Botës të luhet çdo 2 vjet

Arabia Saudite ka parashtruar një kërkesë zyrtare për FIFA-n, që Kupa e Botës të luhet çdo 2 vjet.

Gara sportive e cila luhet mes disa klubeve të botës, në vew konkurs sportiv midis ekipeve nga disa vende, në veçanti një turne ndërkombëtar futbolli që zhvillohet çdo katër vjet.

Kupa e Botës FIFA, është një garë ndërkombëtare e futbollit që garohet nga ekipet kombëtare që janë pjesë e FIFA-s (FIFA), organi global drejtues i sportit.

Kampionati është caktuar të luhet çdo katër vjet që nga turneu inaugurues në 1930, përveç në 1942 dhe 1946 kur nuk u mbajt për shkak të Luftës së Dytë Botërore.

Kampionia aktuale është Franca, e cila fitoi titullin e saj të dytë në turneun 2018 në Rusi.

Tani është kërkuar nga Arabia Saudite që kjo garë të luhet çdo 2 vjet.

Kjo kërkesë mund të jetë si arsye që vendet nikoqire të fitojnë më shumë para dhe kjo gjë të përsëritet më shpesh./Lajmi.net/