AIBA vendos për fatin e Kampionatit Botëror për të Rinj

Kampionati i të Rinjëve dhe të Rejave (Youth) në boks do të zhvillohet në qytetin e Polonisë Kielce nga 2 deri me 9 nëntor 2020,ka njoftuar federate botërore AIBA.

Boksierët më të mirë në botë nga 17 dhe 18 vjeç do të garojnë në 10 kategori (pesha).

Kampionati botëror i boksit Rinor për mashkuj dhe femra ket vitë do të mbahet në Kompleksin Sportiv Hala Legionow në Kielce.

Polonia pa konkurrencë fitoi kunder ofertuesit rival Nikaragua për të fituar të drejtën për të pritur këtë ngjarje. Do të jetë hera e parë që vendi mirëpret ketë ngjarje.

Meshkuj dhe femra do të garojnë së bashku me njëri-tjetrin për Kampionatin e Dytë Botëror Rinor me radhë, duke u bërë vendi i dytë pas kryeqytetin hungarez të Budapestit në vitin 2018. Aty, 359 boksierë nga 65 vende luftuan për titull.