Transferim historik në futboll, ky klub bën transfere me Bitcoin!

Një klub i vogël i futbollit në Turqi bën histori, duke qenë i pari klub që transferimin për një  lojtar do ta bëjë duke përdorur kriptovaluta Bitcoin.

Ekipi i ligës së parë Sakarya Division B, Harunustaspor, përdori kriptovaluta për të nënshkruar me lojtarin Omer Faruk Kiroglu.

 Harunustaspor have made history by completing the signing of a player using bitcoin

Klubi turk Harunustaspor, ka bërë histori, duke plotësuar nënshkrimin e një lojtari duke përdorur kriptovaluta.

Ekipi i ligës së parë Sakarya Division B, ka përdorur kriptovalutat  Bitcoin për të nënshkruar Omer me Faruk Kiroglu për 0.0524 BTC (£ 386), plus 2.500 Lira Turke (£ 467)

Related image

I gjithë marrëveshja është me vlerë rreth £ 850 dhe është i pari i këtij lloji me presidentin e klubit Haldun Sehit, që u shpreh i lumtur që bën histori.

Duke folur për NTV Spor, Sehit tha: “Ne e bëmë këtë për të bërë një emër për veten tonë në vend dhe në botë. Ky është transferimi i parë për Turqinë dhe botën në tregun e transferimeve”.

“Emri ynë është duke u përmendur në televizion sikur ne të jemi një klub profesionist. Ne jemi krenar për këtë.” /Gazeta Olle/

 Omer Faruk Kiroglu signed for £850 worth of BitCoin