Sportisti shqiptar në koma, e thyen shtyllën kurrizore

Leonardo Frrokaj, mundësi shqiptar i cili është njëkohësisht edhe kampion vendi ka humbur ndjenjat gjatë garës pasi ka dmtuar dy vertebra të shtyllës kurrizore.
Kampioni që garonte me peshën 63 kg, është dëmtuar në ndeshjen me kundërshtarin moldav në stilin greko-romak, ndeshje kjo e vlefshme për medalje të artë ose të argjendë.

ffk reklama

Federata Botërore e Mundjes dhe organizatorët i kanë ardhur në ndihmë sportistit shqiptar, të cilin e kanë transportuar me helikopter në Lubjanë, ku i është nënshtruar një operacioni për rreth 4 orë.

Ambasadori shqiptar në Slloveni, Pëllumb Qazimi ka dhënë mbështetjen e tij për kampionin. Gjithsesi gjendja e 17-vjeçarit nuk është e mirë pasi ai qëndron në gjendje kome deri në një mënyrë tjetër, me të cilën mjekët po përpiqen që t’i rikthejnë frymëmarrjen natyrale dhe lëvizjen e gjymtyrëve.

received_10156090304028641