Ndërkombëtarët hetojnë shkeljet në Federatë

Klubi i volejbollit Prishtina Femrat, me kryetar Mehdi Mehmeti, para një kohe është ankuar direkt në Konfederata Evropiane të Volejbollit (CEV), në lidhje me disa shkelje që kanë ndodhur nga Federata e Volejbollit e Kosovës sidomos me regjistrimin e disa lojtareve fals në Kosovë.

Konfederata Evropiane ka sqaruar për lojtaret dhe statusin e tyre. “I nderuar zoti President, Faleminderit shumë për letrën tuaj të datës 5 shtator, që kërkon sqarime për statusin e lojtarëve të ndryshëm.

Ne kemi kontrolluar me kujdes dhe kemi hetuar rastet e ndryshme për aq sa kemi qasje në informacionin përkatës. Ju lutemi gjeni listën e bashkangjitur me reagimet tona për lojtarët e kërkuar.

Si parim i përgjithshëm ne dëshirojmë të theksojmë se kombësia nuk është domosdoshmërisht relevante për Federatën e Origjinës dhe se në çdo rast është përgjegjësi e Federatës përkatëse Kombëtare të sigurojë që Korniza Rregullatore e FIVB dhe CEV të respektohet.

Me këtë, ju duhet të kontaktoni për të gjithë lojtarët që kanë qenë potencialisht të lidhur me Federatat e tjera Kombëtare në të kaluarën, këto Federata Kombëtare dhe kërkojnë dokumentacionin e plotë të aktiviteteve të tyre të brendshëm të Federatës përkatëse.

Nëse keni nevojë për ndihmë ose ndihmë duke bërë këtë, ju lutemi na kontaktoni.

Në rast se reagimet me shkrim nga Federata e Origjinës së mundshme Kombëtare dëshmojnë se këta lojtarë kanë pasur licencë të parë të Volejbollit në një Federatë tjetër përveç Kosovës, për konkurrencë në klub një ITC dhe për konkurrencën e Ekipit Kombëtar kërkohet ndryshimi i federatës së origjinës.

Për shmangien e dyshimeve, nëse ne do të njohim çdo lloj sjelljeje të keqe ose shkelje të Kuadrit Rregullator në të ardhmen, duhet të zbatohen sanksione.

Federata juaj duhet të kontrollojë me shumë kujdes gjithë Ekipin Kombëtar dhe lojtarët e klubit. Dhe nëse keni ndonjë dyshim, mos hezitoni të na kontaktoni dhe së bashku do ta vlerësojmë rastin”, është përgjigjur në letër Thorsten Endres, drejtor menaxhues në Konfederata Evropiane të Volejbollit.