Ky është serbi që e ka idhull Xherdan Shaqirin!

Është serb nga Kosova dhe ka idhull Xherdan Shaqirin. Është ky përshkrimi i jetës së Elmir Asanit, i përmbledhur me një fjali. Edhe pse ka një emër tërësisht shqiptar, ka lindur në Serbi.

Asani Skenderbeu

Lidhja e tij e vetme me Kosovën është fakti se ka jetuar me prindërit për disa vite dhe ky është shkaku që nuk di as shqip. Në një rrëfim ekskluziv të dhënë për “Panorama Sport” zbulon gjithçka rreth vetes dhe i lëshon “sfidë” të hapur Asanit tjetër të Kategorisë Superiore. Konkurrenca nuk e tremb aspak dhe zbulon se me skuadrën korçare njohjen e parë e pati në Europa League, kur ndesheshin me Partizanin e Beogradit.

Cila është origjina juaj, pasi flitet shumë se jeni kosovar që jetoni në Novi Stad të Serbisë?

Unë në fakt jam serb nga Kosova, kjo është origjina ime. Edhe prindërit janë serbë, të cilët jetuan në Kosovë fillimisht dhe më pas jemi transferuar në Novi Sad, atje ku unë kam lindur.

Elmir Asani

A keni një idhull apo një lojtar që do të donit t’i ngjanit?

Idhulli im është Xherdan Shaqiri. Kjo, për mënyrën e tij të lojës, e cila më përshtatet shumë, por edhe pozicioni në fushë që është i njëjtë. Besoj se kemi karakteristika të ngjashme dhe do isha i nderuar që t’i ngjaja një lojtari të këtij kalibri, pasi është me të vërtetë i madh. Shpresoj që çdo ditë e më shumë t’i ngjasoj mënyrës së tij të lojës.