Del Piero dhuroi spektakël në ndeshjen e madhe në NBA

Los Angelos Clippers festoi ‘Natën e Trashëgimisë Italiane’ natën e kaluar, gjatë sfidës midis Clippers dhe Timberëolves në Minnesota në ‘Staple Center’, ku kishte shumë mysafirë italianë.

Danilo Gallinari (qui in caricatura, aggrappato alla torre di Pisa) è stato uno degli ospiti italiani, insieme ad Alessandro Del Piero.  Uff. Stampa Nba Italia

Basketbollisti i famshëm italian, Danilo Gallinari (këtu në karikaturë, duke u ngjitur në kullën e Pizës), ishte një nga mysafirët italianë, së bashku me Alessandro Del Pieron.

Sono felice di essere qui a rappresentare la comunità italiana - ha dichiarato Del Piero - Danilo Gallinari, che purtroppo attualmente è infortunato, e Marco Belinelli sono due tra i migliori giocatori italiani, sono fantastici e amati da tutti”. Uff. Stampa Nba Italia

Ndeshjën e parapriu himni kombëtar italian, i kënduar nga sopranoja Elisabetta Russo, ndërsa ndeshja është pasuruar, gjatë gjithë kohëzgjatjes së saj, nga këngët e traditës italiane dhe atraksionet për tifozët në të gjithë arenën, përfshirë performancën gjatë intervalit të Elettra Lamborghini, e cila ka zbuluar këngën e re ‘Pem Pem’.

Il match, preceduto dall’inno nazionale cantato dalla soprano Elisabetta Russo, è stato arricchito, per tutta la sua durata, da brani della tradizione italiana e attrazioni per i tifosi in tutta l’arena, tra cui una performance durante l’intervallo di Elettra Lamborghini, che ha svelato in anteprima il proprio singolo ‘Pem Pem’.   Uff. Stampa Nba Italia

“Jam i lumtur që jam këtu për të përfaqësuar komunitetin italian”, tha fillimisht Del Piero.

Ed eccolo, Alessandro Del Piero sul parquet dello Staples Center.   Uff. Stampa Nba Italia

“Danilo Gallinari, i cili për fat të keq aktualisht është i lënduar, si dhe Marco Belinelli, janë dy nga lojtarët më të mirë italianë, ata janë fantastikë dhe të dashur nga të gjithë”, shtoi ikona e futbollit italian.

I L.A. Clippers hanno celebrato la scorsa notte la ‘Italian Heritage Night’, in occasione della sfida  tra i Clippers e i Minnesota Timberwolves allo Staples Center. Uff. Stampa Nba Italia

Ish-kapiteni i Juventusit, Alessandro Del Piero, gjithashtu ka treguar se Giannis Antetokoumpo sipas tij është lojtari më i mirë evropian në NBA këtë sezon:

Foto ricordo di Ale Del Piero e Danilo Gallinari. Uff. Stampa Nba Italia

“Së bashku me Porzingin, ai është një nga ata që tregon diçka të ndryshme në fushë. Ai ka potencial të madh dhe tashmë po luan në nivele të pabesueshme. Unë jam shumë kurioz për të gjetur se çfarë do të jetë në gjendje të bëjë në të ardhmen”, përfundoi Del Piero. /Gazeta Olle/

Uff. Stampa Nba Italia