​Duka: Do i ftojmë edhe serbët në inaugurimin e stadiumit “Arena Kombëtare”

“Arena Kombëtare” do të inaugurohet zyrtarisht më 17 nëntor, në përballjen e fundit kualifikuese të këtij edicioni kundër kampionëve të botës në fuqi, Francës.

FSHF do të organizojë një ceremoni inauguruese madhështore, qoftë për nga spektakli por qoftë edhe për nga emrat që do të vijnë.

I ftuar në stadion e televizionit “Ora News”, në një rrëfim përballë gazetares, Beti Njuma, kreu i FSHF-së, ka folur në lidhje me inagurimin e stadiumit dhe jo vetëm, teksa ka zbuluar se ka ftuar edhe homologët serbë.

Duka gjithashtu nuk ka nguruar të flasë edhe për koston e impanjantit modern, si dhe problematikat e ndryshme në futbollin shqiptar, nga dhuna, te trukime. Ja rrëfimi i presidentit të FSHF-së.

Stadiumi do të jetë gati për ndeshjen me Francën. Por, përpara saj do të ketë një ndeshje test më 3 nëntor, ku ekipi i femrave të Vllaznisë do të luajë ndaj ekipet të femrave të Apolonisë. Është një ndeshje e detyrueshme para se të luhet një ndeshje në kompeticion Europian. Do të ketë një ceremoni hapjeje, para asaj me Francën e cila është edhe e fundit e këtyre kualifikueseve për ‘Euro 2020’.

Sa ka kushtuar stadiumi i ri kombëtar?

Formula e ndërtimit ka qenë e tillë që kontributi i FSHF-së ka qenë fiks: 10 milionë euro, plus TVSH-në të cilën ne kemi pretenduar se nuk duhet ta paguanim. Gjë për të cilën jemi në një konflikt dhe uroj ta marrim mbrapsht për ta investuar në të tjera projekte të rëndësishme. pjesa tjetër e financimit është e kompanisë private. Nuk jam shumë i saktë,por kosto totale është diku te 75 milionë euro.